Andelsboliger har også brug for vedligeholdelse

Comments (0) Bolig

Andelsboliger

Det er ikke kun Olsenbanden der har brug for en plan. Vedligeholdelse af fast ejendom har også brug for planlægning.

Heldigvis findes der en virksomhed med masser af ekspertise som kan lave en god vedligeholdelsesplan til andelsboliger. Hvordan kan du få sådan en plan?

Det er jo altid andelsboligforeningen der skal bestille og undertegne planen. Men ellers er det ikke længere end at kontakte en virksomhed, der kan hjælpe dig. Virksomheden er den eneste i Danmark der laver vedligeholdelsesplaner til andelsboligforeninger. Du kan finde dem på Internettet, under vedligeholdelsesplan.dk.

Hvordan ser sådan en vedligeholdelsesplan til andelsboligforeninger ud?

Detaljer og omkostninger varierer selvfølgelig, alt efter situation og behov. Men selve rammen er ens, hvilket gør det meget overskuelig.

Se her en punktopstilling for strukturen af en vedligeholdelsesplan til andelsboligforeninger. Opstillingen er ikke fuldstændig, men giver dig en ide:

  • Introduktion – Planen starter altid med en Introduktion. Her vil du se nogle pæne velkomstord samt et overblik hvad planen går ud på.
  • Konklusion på ejendommens tilstand – Det er en slags tilstandsrapport over de områder af ejendommen der trænger til enten akut reparation og/eller forebyggende tiltag. Fx bliver her nævnt om taget har brug for reparation. Eller om der skal gøres noget for at sikre ejendommen mod fugtopstigning indenfor den nærmeste fremtid, etc.
  • Prioritering – her kan du se opgaverne i rækkefølge, med de vigtigste først. Der følger også en begrundelse hvorfor netop en bestemt opgave vurderes som vigtigere end andre.
  • Guide til det videre forløb – her kan du se da sagkyndige anbefalinger for gennemførelsen af vedligeholdelsesplanen.

Der er mere

Punkterne ovenfor er kun de allervigtigste. Yderlige punkter i planen dækker over detaljer som:

  • Beskrivelse af hele ejendommen
  • Vejledning over kortene til bygningens dele
  • Tilstandsoversigt – her gennemgås alle sektorer og dele af bygningen en for en, men en nøjagtig beskrivelse af tilstanden. Der står også anbefalinger for hvordan de enkelte dele skal holdes ved lige.
  • Opdatering
  • Tilstandsoversigt

Tilstandsoversigten tager bestik på den aktuelle situation

Igennem tilstandsoversigten kan andelsforeningen danne sig et aktuelt billede. Der gennemgås hele bygningen fra fundament til tag. Alt bliver nøje dokumenteret og beskrevet. Hvor det giver mening vil der også være billeder med.

Tilstandsoversigten indeholder også et skøn over omkostningerne for reparation eller vedligeholdelse. Disse skøn er selvfølgelig uforpligtende. Men de er baseret på virksomhedens 20 års erfaring i branchen. Det er vigtige detaljer der så kan bruges til udarbejdelse af et vedligeholdelsesbudget.

Der medfølger også et budgetforslag

Vedligeholdelse koster penge. De fleste andelsboligforeninger arbejder med opsparinger. Hver andelsejer bidrager med et vist beløb til vedligeholdelseskontoen. På den måde kan man sikre sig at der altid er penge til de nødvendige opgaver.

Sådan en konto kræver også budgetstyring. Jo mere præcist budgettet er, jo bedre. Det giver ikke kun store besparelser, men sikrer foreningen også mod fejl i budgetterne. Bliver der budgetteret for højt, pålægges andelshaverne for høje omkostninger, helt unødvendigt. En for lav budgettering medfører at pengene ikke er der, når de skal bruges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *