Sådan giver du din have et helt nyt look – nemt og billigt

Comments (0) Haven

Sådan giver du din have et helt nyt look – nemt og billigt

Du kan stadig godt nå det, inden sommeren for alvor er skudt i gang – hvis du gerne vil give din have et nyt look, er det ikke for sent endnu. Her får du nogle tips til at gøre haven endnu hyggeligere at være i til sommer.

Det første, du skal tænke over, når der skal ske noget nyt i haven, er, hvad formålet med haven egentlig er – hvad bruger du mest din have til? Og hvilket udtryk vil du gerne have, at den har?

Dét er nogle overvejelser, du skal tage dig, før du går i gang med dit nye haveprojekt.

Dog er der naturligvis nogle ting, der er fælles for alle haver – hel generel pleje og vedligeholdelse er essentielt, når du har en have.

Hav styr på ukrudtet

Du skal gerne have styr på dit ukrudt, hvis du vil kunne tænke dig, at din have ser vedligeholdt ud. Uanset hvor meget du gør ud af alle andre aspekter af din have, vil det stadig se sjusket ud, hvis der vokser ukrudt rundt omkring.

Det kræver meget arbejde at fjerne ukrudt, og derfor er det også en god idé, hvis du sørger for at tage alle de lette udveje, der er mulighed for, når det kommer til ukrudt.

Kunne du godt tænke dig et stendækket område i din have? Eventuelt en sti eller en terrasse? Så skal man som udgangspunkt også fjerne ukrudt, når det titter frem mellem stenene – men der er faktisk en måde, hvorpå du helt kan undgå dette.

Perlesten er en let og billig måde at lave et nyt stendækket område i din have på. Og når du planlægger at få perlesten i haven, kan du vælge at placere en fiberdug under – således slipper du for, at ukrudt vokser op mellem stenene. Så vil du gerne undgå at bruge en masse tid på at gå og ordne ukrudt, kan det være, at du har fundet din løsning nu.

Skab idylliske stier igennem din have

Er du faldet for idéen om perlesten i haven, er der masser af måder, du kan bruge dem på. Udover at lave en lille terrasse, hvor der er plads til at venner og familie kan samles, kan du også lave stier igennem haven, som vil binde haven sammen på en ny måde. Du kan nemt skabe et meget idyllisk udtryk i din have, hvis du rundt om dine nye stier af perlesten planter nogle blomster eller buske. Ligeledes kan du også vælge, at stierne har nogle udsving og derfor ikke er helt lige – det skaber også et mere livligt look og vil give din have personlighed.

Derfor er det så vigtigt, at haven er rar at være i

Det er rigtig vigtigt, at man har det godt i sin have. Haven er det sted, hvor man kan slappe af, og hvis man har en travl hverdag, er det vigtigt, at man har et sted i hjemmet, hvor man kan koble helt fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *