Typer af altaner til private hjem

Comments (0) Bolig

Mange drømmer om at få en altan til deres hus. En altan er en rigtig fed ekstra feature at have på sit hus og en indretningsgenstand mange drømmer om. En altan er en super brugbar tilbygning, som hele familien kan nyde.

Henover hele sommeren vil det være super lækkert at have en altan, hvorpå man kan opholde sig. Rigtig mange familier bruger altanen til at spise på når solen skinner og vejret er til det, men det er også en mulighed at bruge den til hyggelige aktiviteter med venner og familie. De fleste lejligheder og huse i 2 plan har muligheden for at få en altan på, og der er rigtig mange der gerne vil have realiseret muligheden for at få en altan på.

Der findes flere typer af altaner, alt efter behov og boligtype. Herunder vil vi komme ind på nogle af de altaner som du kan vælge mellem, hvis du går efter drømmer om at få en altan på jeres bolig.

Åbne altaner

Den åbne altan er meget brugt i Danmark – her får du mulighed for skabe en mindre eller større stue i det fri, og det tiltaler rigtig mange danskere. Åbne altaner, alt efter størrelsen på den, kan både bruges på lejligheder og på huse med 2 plan, hvor den er rigtig populær. Har i eget hus er udfordringerne med at etableret en sådan altan ikke så store, men i en beboerforening kan det være svært at få gennemtruffet en ide om åbne altaner – derfor er det vigtigt at i er mange beboere der er enige, før i fremsætter ønsket.

Glasinddække altaner

De glasinddækkede altaner er en rigtig god mulighed for dem der vil have muligheden for at lukke altanen helt af. Systemet giver gode muligheder for at bruge altanen hele året rundt, så det er et ekstra rum til boligen hele året. Der findes rigtig mange muligheder for at få skræddersyet en glasindrammet altan præcis som du gerne vil have det.

Svalegange

Svalegang er den sidste type af de mest almindelige altantyper du finder. Svalegange er gerne lange altaner, de sidder i hele huset eller lejlighedens bredde. Du kan få svalegange med nogle rigtig gode lukkesystemer som også de glasinddækkede altaner beskrevet ovenover, og på den måde kan også bruge en svalegang som et helårsrum.

 

Altaner er for mange en drøm om at kunne tilføje en ekstra dimension til deres bolig, hvor de kan opholde sig og få noget god tid ude. Udover dette aspekt er der også en økonomisk og miljømæssig gevinst ved at etablere en altan på sin bolig. Altaner giver en bedre varmeregning, da altaner tit har en god funktion til at holde på varmen. I danmark har vi mange måneder hvor folk har radiatorer og anden varmeudstyr tændt og med en altan kan man udskyde opvarmningen med dette en smule, da det der bedre bliver holdt på varmen.

Bor man i et område der er præget af meget støj, kan en altan også være en god mulighed for at nedbringe irritationen over støjen i boligen. En altan vendt mod støjen, nedbringer støjen med en betragtelig mængde decibel og støjen kan gå fra et stort irritationspunkt til at man ikke ligger mærke til støjniveauet længere. Det er især boliger der vender mod befærdede veje i byen eller i områder der grænser op til en befærdet motorvej, hvor en altan vil have sin plads mod at dæmpe støjniveauet.

En altan er naturligvis en stor enkeltstående investering, og økonomien er mange gange det punkt der skræmmer de fleste væk fra tanken om at få bygget en altan på deres bolig – men med værdistigningen boligen får med etableringen af en altan, samtidig med at man får sænket regningen til opvarmning i boligen, kan en altan til boligen være en særdeles godt givende investering.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *