Opgrader dit soveværelse

Comments (0) Bolig

soveværelse

Har du planer om at opgradere din seng til en af en bedre kvalitet end den, du har lige nu, så står du over for valget om, hvilken en seng det skal være. Dels skal din nye seng vel se godt ud, og dels bør den være af en vis kvalitet, der sikrer dig de bedste vilkår for den optimale nattesøvn.

Desuden bør du også lægge godt med vægt på både dyner og puder. De har nemlig også stor indflydelse på, hvordan din sovekomfort er. Gå efter god kvalitet, godt design og komfort. Så kan det ikke gå helt galt.

Hvilke sengetyper findes der?

I hovedtræk findes der fire forskellige typer af senge, når det kommer til nogle af god kvalitet. De fire typer er:

  • Kontinentalseng
  • Boksmadras
  • Sengeramme med løs madras
  • Elevationsseng

Der findes selvfølgelig også andre sengetyper, men skal det være en seng med lang holdbarhed og stor komfort, så er det disse 4 typer, der rangerer højst på hitlisten. De findes alle sammen i mange forskellige størrelser. De findes både som enkelt- og dobbeltsenge, og der findes forskellige standardbredder og -længder.

Du kan læse meget mere gode flotte senge, sengerammer og dyner på retailnews.dk, hvor også andre sengerelaterede emner tages op.

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng, der består af flere lag. Der er en bund med en meget tyk madras på, en topmadras og en rullemadras. Den kan være med eller uden en sengegavl, men der vil typisk være ben på, som dog ikke er så høje, da sengen er ret høj i sig selv.

Hvad er en boksmadras?

En boksmadras består af en madras på lameller, hvorunder er der monteret enten fire ben eller to meder. De kan være lavet af forskelligt materiale. Der er ikke mulighed for en fastmonteret sengegavl på en boksmadras, men der kan selvfølgelig tilkøbes både en topmadras og en rullemadras.

Hvad er en sengeramme?

En sengeramme er, som ordet siger, en ramme. Rammen er typisk bygget af træ. I rammen lægges en bund eller lameller, og derpå lægges så selve madrassen. En fordel ved denne sengemodel er, at madrassen nemt kan skiftes ud, når den trænger til det.

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng, der minder om en hospitalsseng. Det betyder, at den er bevægelig på flere steder. Hoved- og benenden kan bevæges uafhængigt af hinanden. Det giver en god fleksibilitet, og du kan indstille din seng, lige som du vil have den.

Hvilke typer af dyner og puder findes der?

Når det kommer til dyner og puder, så er der virkelig mange forskellige på markedet. De to mest brugte typer af fyld til dyner og puder er enten naturfjer og dun eller mikrofiber.

Der findes dyner til helårsbrug, og der findes dyner til henholdsvis sommer- og vinterbrug. Det samme gælder for puder. Desuden findes der både hårdere og blødere stopninger, hvilket også har indflydelse på, hvordan de er at ligge i eller på.

Det kan rigtig godt betale sig at investere i puder og dyner af en god kvalitet. Det sikrer dig stor sovekomfort, og de holder i længere tid. Husk i øvrigt, at både dyner og puder bør vaskes regelmæssigt.

Den helt rigtige kombination

Det er meget individuelt, hvilken seng og hvilken dyne og pude den enkelte har det bedst med. Det vil sige, at du må prøve dig lidt frem for at finde den kombination, som er den mest perfekte for dig. Det er altid en fordel, hvis du kan komme til at prøve nogle forskellige senge, dyner og puder. Det gør dit valg nemmere.

Den sublime nattesøvn kan gøre en verden til fordel for dit generelle velbefindende, så det er en god investering i dit helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *